Om oss

Belle (Starhavanais Bell) som är den första av våra Havanaiser föddes 31 maj 2012 och Darwin (Honungsmåne Swedish Brand) 19 oktober 2013.

Vår första valpkull föddes 8 oktober 2014. Mamma till kullen är Star Havanais Bell (Belle) och pappa är Zodiaka´la star´s No limit (Roffe). Från denna kull har vi behållit Adorable Beauty (Evita) och Amazing Grace (Luna). Vår andra valpkull föddes 2 juli 2015. Föräldrar är våra egna hundar Belle och Darwin. November 2016 blev det dags för tre nya kullar. Från Belle och Hamazitos (Zodiaka la star´s Hard to resist) kull har vi sparat Choco Caramel (Baileys) och från Evita och Darwins kull har vi sparat Embrace me (Winston).

Hundarna har blivit min hobby. Jag ägnar varje dag en hel del tid åt dem. Promenader, pälsvård och en hel del träning. Det kan vara vardagslydnad, tävlingslydnad och utställningsträning. Jag har varit en hel del på utställningar med hundarna. Jag började med inofficiella, då både hundarna och jag var nybörjare på detta. Sedan har vi övergått till officiella där alla har fått fina resultat. Darwin har blivit vår första champion efter 8 reservcert. Luna har nu två certifikat.

Hundarna lever med oss som familjemedlemmar. De rör sig fritt i huset och sover i sängarna med oss. Är med oss så gott som överallt. Även i cykelkorgen och på sparken. De gillar också att vara med i husblen. Vi har en trädgård där vi gjort en inhägnad så de kan vara lösa ute och leka på gräsmattan.

Min avelspolicy är att föda upp friska, sunda hundar efter meriterade föräldrar och efter rasklubbens rekommendationer. 

Alla våra hundar är hälsotestade. D.v.s. ögonlysta, patellaundersökta och hjärta utan anmärkning.

Jag är medlem i SKK och i rasklubben BBHC.